بررسی روند تغییرات مورفومتریک ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از روش پردازش تصویر (IPM)

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 موسسه تحقیقات شیلات

2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

3 گروه ماشین آلات کشاورزی، دانشگده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه شیراز، ایران.

4 رئیس مرکز تحقیقات بندرلنگه

5 رییس بخش بیوتکنولوژی، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

6 پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

7 کارشناس بخش آبزی پروری- پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

چکیده

در محیط‌های پرورشی به منظور آگاهی از سرنوشت غذایی که به ماهی‌ها داده می‌شود، همچنین بررسی میزان رشد و ضریب تبدیل غذایی باید در طول دوره پرورش نسبت به زیست‌سنجی و کنترل رشد ماهی‌ها اقدام کرد. برای این منظور ابتدا به صورت تصادفی 20 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن تقریبی 81/3± 42/31 انتخاب شد. سپس به دو گروه A و B تقسیم شدند. ماهیان گروه A با 5/1% وزن بدن و ماهیان گروه B با 4/2% وزن بدن تغذیه شدند. طول و وزن هریک از ماهی‌ها اندازه‌گیری شد. از نمونه‌ها در اتاقک عکس‌برداری عکس گرفته شد تا محیط، مساحت، ارتفاع و قطر معادل ماهی‌ها در دوره زیست‌سنجی محاسبه گردد. براساس نتایج حاصل از تحقیق حاضر در فاصله بین دو زیست‌سنجی وزن نهایی، طول متوسط نهایی و ارتفاع نهایی به ترتیب در گروه B 91/4± 26/39 گرم، 7/0± 05/15 سانتی‌متر و 45/0± 45/3 سانتی‌متر و در گروه A 59/2± 01/36گرم، 62/0± 77/14سانتی‌متر و 26/0± 06/3 سانتی‌متر اندازه-گیری شد؛ که با افزایش درصد غذادهی افزایش داشت. همچنین مساحت نهایی، محیط نهایی و قطر نهایی با افزایش درصد غذادهی نسبت به وزن بدن افزایش یافت (05/0p

کلیدواژه‌ها